2 Oct 2018

Weer thuis na een bezoekje aan de VTwonen & design beurs. Dit keer heel vroeg op pad om de jaarlijkse trein vertragingen tegen de gaan. Het werkte! Ruim voor de opening was ik bij de RAI in Amsterdam. Heerlijk relaxt klaar om de mooie inspiratiehuizen te bewonderen. 

Mooie huizen dit jaar met verschillende sferen: elegant, landelijk, oud en nieuw en vooral gezellig. Heel belangrijk! Voor mij sprongen er twee uit dit jaar en daar laat ik meer van zien. VTwonen heeft verschillende stijlkamers ingericht met verschillende sferen en functies. Blij was ik dat Ariadne at Home er weer was met een mooi ingericht huis. Mooie zachte...

14 Jul 2018

Nog even aftellen en dan ga ik weer naar Bergen. Fietsen door de duinen en bossen, wandelen op het strand, de beste cappuccino drinken en struinen in de leuke winkeltjes. M'n favoriete stek daar is het Blooming hotel. Een heerlijke relaxte plek aan de duinrand. 's Morgens genieten van een heerlijk ontbijt en de eerste avond een diner in het hotel. 

De ingrediënten die dan op m'n bord liggen komen dan waarschijnlijk uit hun eigen biologische moestuin of van boeren uit de omgeving. Twee jaar geleden gingen we voor het eerst naar landgoed "Het Hof" waar de moestuin is. De moestuin is omgeven door oude muren, er staat een leu...

10 Apr 2018

Januari saai? Nee hoor, je kan het net zo leuk maken als jezelf wil. Daarom ging ik gezellig een zaterdag naar Den Haag om leuke adresjes te spotten. Van te voren hadden we wel een lijstje gemaakt met adresjes waar we zeker naar toe wilde gaan. Dus op naar het Zeeheldenkwartier. 

Toen we langs Paleis Noordeinde liepen, kwamen we even verderop een winkel tegen die niet op ons lijstje stond. De leuke naam "Het appeltaartgevoel" en de gezellige plantjes buiten trokken ons naar binnen. We raakte aan de praat en kregen een handige plattegrond van het centrum mee.  

Als eerste liepen we de Piet Heinstraat in, waar je Wauw...

6 Feb 2018

Daar gingen we met de auto op weg naar Zeeland. Het regende flink en het leek wel of heel Nederland ook die kant op wilde gaan. Na een aantal uurtjes kwamen we aan bij Camping Den Osse in Brouwershaven. De sleutel opgehaald bij de receptie en op zoek naar onze Bohemian Summer Lodge van STOERbuiten. Die hadden we snel gevonden. Auto uitgepakt en toen konden we heerlijk relaxen in de mooie ingerichte lodge. 

Zaterdagochtend zijn we over het dijkje naar het centrum van Brouwershaven gewandeld. Gezellig dorpje met leuke oude huisjes en haven met mooie boten. Het was Open Monumentendag en konden daarom de Grote of Sint Nicolaa...

24 Dec 2017

Zo is het opeens bijna kerst. Eerst duurt het nog een hele tijd, denk je. Dan opeens, is het de dag voor kerst 4e advent en vanavond kerstavond. Maar in de tussen tijd wel leuke kerst dingen gedaan. Naar het tuincentrum, dagje Bergen/Schoorl, geshopt in Bussum en Utrecht en genoten van de mooie bloemen & planten markt op het Janskerkhof helemaal in kerstsfeer. De stapel kersttijdschriften is wel wat geslonken en de rest lees ik komende dagen. 

In huis een rustige kerstsfeer. Vorig jaar koos ik voor een kleine kerstboom met weinig toeters en bellen. Dat beviel zo goed. Dat er ook dit jaar weer een maatje staat, die bij de...

5 Nov 2017

Woonmaand oktober startte met de VTwonen & design beurs in de RAI. Zoals ieder jaar ging ik op de openingsdag naar de beurs voor inspiratie en om foto's te maken. Ik ging met de trein en had helaas vertraging maar via een andere route was ik net voor 10 uur op station RAI. Mooi op tijd! Want mijn eerste doel was om foto's te maken van het VTwonen huis. Van te voren had ik goed de plattegrond bekeken en wist waar ik moest zijn. Het was nog heerlijk rustig in het huis en kon goed foto's maken. Daarna druppelde er steeds meer bezoekers binnen om van dit mooie huis te genieten.

Dit jaar waren er 8 themakamers ingericht met ve...

28 Sep 2017

In de vakantietijd vindt ik heerlijk om erop uit gaan in eigen land. In m'n jeugd ben ik weleens in Harderwijk geweest, maar kon me weinig meer herinneren. Op Instagram had ik wat mooie foto's voorbij zien komen en ik volgde al een tijdje een leuke winkel: Concept Store No.7. Dus mijn doel werd "Harderwijk".

Concept Store No.7 zit een klein straatje met heel veel oude pandjes. Ook deze leuke store zit in een heel oud pand. Oude luiken en binnen heel veel hout en oude elementen. Het straalt echt een gezellige en fijne sfeer uit. Ik werd hartelijk ontvangen en kon heerlijk op m'n gemak rondkijken en foto's maken. 

De store i...

3 Sep 2017

Vanochtend ging ik weer op weg naar de showUP in de Haarlemmer EXPO. Nieuwsgierig naar de nieuwe trends en -items. Dit keer was het nog groter dan in het voorjaar, dus genoeg te zien. 

Wat me opviel waren de vele kleuren en natuurlijk de mooie bloemen. Maar dit keer niet veel bloemen foto's gemaakt. In de Deense design hoek werd ik verliefd op de hele mooie witte en groene vaasjes van Finns Dottir. Voor de rest heel veel foto's gemaakt. Een selectie van al het moois hieronder. 

 Story Tiles

 Urban Nature Culture

 Scandinaviaform

 Finns Dottir

 Van Verre

 MaduMadu

 Hella Duijs

 Ompak

 Woud

 A la

 Liljebergs

House Doctor 

13 Aug 2017

Mijn vakantie startte erg goed dit jaar met een gezellige bijklets afspraak met m'n zusje. Zelf woon ik de provincie Utrecht en zij in Zuid-Holland. Daarom spraken we ongeveer in het midden van de afstand af. Het werd Sliedrecht. Toen nog een leuke locatie. Ik kreeg twee locaties door geappt. We waren er snel uit en kozen voor Grandcafé Spek & Bonen. 

Bij aankomst zagen we buiten een groot terras en binnen een stoere industriële inrichting. De open keuken is een mooie blikvanger met de groene tegeltjes en de houten presenteer planken. Op de kaart staan veel lekkere gerechten voor een lunch, diner of borrel. Het was lastig...

27 May 2017

Gisteren gezellig met m'n nichtje Lisette naar Bergen geweest. Niet even zomaar, we hadden een doel. Namelijk de nieuwe winkel van l' Etoile bewonderen. Natuurlijk ook van Bergen genieten :-) 

Elisabeth heeft in het mooie Bergen afgelopen maanden heel hard gewerkt om er iets heel moois van te maken. De winkel ziet er heel anders uit dan in Schoorl maar de sfeer is echt l' Etoile. Mooie zachte kleuren met wit en naturel tinten. Achterin de winkel is het atelier met een mooie werkplek. Aan de muur een wandlijst met daarop prenten in lijstjes en bolvaasjes. Daar zag ik de grote bolvaas staan die graag wilde hebben. Die...

Please reload

Volg mij
  • facebookBLAUW
  • instagramBLAUW
  • pinterestBLAUW
  • twitterBLAUW
Uitgelichte blogs
Archief

April 10, 2018

November 12, 2015

Please reload

Please reload

RSS Feed

© 2020 by Peetlikes 

  • mailWIT
  • instagramWIT
  • facebookWIT
  • twitterWIT