top of page

Tja, veel ideeën maar een kleine tuin

Zoals ik vorige keer aangaf ging ik op een zoek naar een tuinbedrijf. Ik mailde het tuinbedrijf die eerder het terras en het gras hadden gedaan en een andere lokaal bedrijf. De laatste stuurde een reactie dat ze met vakantie waren en dat ze daarna contact opnamen. Die vakantie duurt nu al meer dan drie maanden. Wel werd ik verrast door een telefoontje van de voor mij bekende tuinman en we maakte een afspraak zodat hij live de tuin kwam bekijken. Vanaf nu noem ik hem "Tom".


Tom kwam op een avond om door te spreken wat m'n plannen waren. Ik vertelde wat ik graag wilde en het allerbelangrijkste: het gras eruit. Als alternatief voor mijn idee van klinkers, grind en sedum opperde hij vlonders. Leuk idee, maar ik zag de groene aanslag, glijpartijen en onderhoudt al voor me. Al pratend kwamen we wel tot de conclusie dat het bij mijn huidige bestrating moest passen. Dus stelde Tom voor om een aantal van de grijze tegels uit m'n huidige terras te vervangen door klinkers en dan die grijze tegels her te gebruiken met klinkers in het nu nog stukje gras. Goed idee! Verder nog gesproken over de schutting en de pergola die ik graag wilde. Dat kon ook geregeld worden. Fijn!!


Aan het eind van het tuinoverleg kreeg ik een leuke uitdaging van Tom. Of ik op schaal wilde tekenen hoe en waar de tegels precies moesten komen. Zodat hij makkelijk kon berekenen hoeveel klinkers er nodig waren. Oké, mooie uitdaging die ik aan ging. Dus aan de slag. De vakken voor de tegels waren niet moeilijk maar zonder beplanting wel een beetje kaal. Online zocht ik op hoe je een struik en platjes tekende en ik kreeg steeds meer lol in. Eentje is een beetje mislukt maar de rest is wel oké als opvulling. M'n mini vijver kreeg ook een plekje.


Al tekenend kwam ik erachter dat mijn tuin echt te klein is voor die mooie pergola die ik graag wilde. Of hij botste met m'n parasol of ik had aan het eind van de middag veel schaduw op de plek waar ik nu nog tot 16 uur in het zonnetje kan zitten. Een pergola in plaats van een parasol was ook niet haalbaar. Helaas.........dromen zijn leuk maar de werkelijkheid is soms echt anders.


De tekening is af en gemaild naar Tom met een kleine uitleg. Nu wachten op het vervolg. Ondertussen geniet ik van het weer en de klimop groeit alweer alle kanten op!


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page